HITRO ZANESLJIVO DOSTOPNO

VALUACIJA PODJETIJ

NE VESTE ZAKAJ JE VALUACIJA PODJETJA POTREBNA?

5 PREDNOSTI PRIDOBITVE VALUACIJE PODJETJA

1. Razumevanje vrednosti prodaje startup podjetja

Če razmišljate o prodaji svojega startup podjetja, je potrebno poznati njegovo pravo vrednost. Ta proces je treba začeti daleč preden gre podjetje že v prodajo na odprtem trgu, saj boste imeli priložnost vzeti več časa za povečanje vrednosti podjetja in doseganje višje prodajne cene. Kot lastnik podjetja morate vedeti, kakšno je vrednotenje vašega podjetja.

Prav tako se morate zavedati, kakšna je v resnici pred prodajna vrednost vašega podjetja, da se lahko pogajate o višji prodajni ceni. Uporabite realne statistične podatke, ki si jih zagotovite s oceno, pridobljeno s strani za to primernega podjetja, da utrdite svoje stališče glede višje prodajne cene.

A. Neumann & Associates, LLC, izvršni direktor Achim Neumann, je dejal: »Lastniki podjetij se obrnejo na nas, da določimo vrednost njihovega poslovanja dve do štiri leta pred načrtovano prodajo.« v tme primeru gre za priprave na prodaje pri že ustaljenih podjetjih s predvidenimi relanimi prihodki.

Drugače pa je pri startup podjetjih, kjer velikokrat ocenjujemo podjetje glede na prihodnji potencial, ki ga omogoča njegova strotitve ali produkt ter celotni ustroj podjetja.

2. Bolje med združitvami/prevzemi

Če večje podjetje sprašuje o nakupu vašega podjetja, mu morate biti sposobni pokazati, kakšna je vrednost vašega podjetja kot celote, kolikšna so zadržana sredstva, kako so zrasla in kako lahko še naprej rastejo. Večje korporacije bodo poskušale pridobiti vaše podjetje ali se z njim združiti za čim manj denarja.

Ko veste, kakšna je v resnici vrednost vašega podjetja, se lahko pogajate o številka ovrednotenja, ki si jih zagottovite s predhodno določeno oceno vrednosti podjetja.

Če vam za vaše podjetje ponudijo manj, kot se izkaže, da je vredno, lahko zavrete posel ali ponudbo za sodelovanje pri pogajanjih. Le to bo pomagalo obema stranema priti do boljšega dogovora.

3. Pridobite pravo vrednost podjetja

Morda imate splošno predstavo o tem, koliko je vaše podjetje vredno, na podlagi preprostih podatkov, kot so vrednost na borzi, skupna vrednost sredstev in stanja na bančnih računih podjetja. Vendar pa je pri vrednotenju podjetij pomembno veliko več kot ti samo preprosti dejavniki. Sodelujte s podjetjem za vrednotenje, da si zagotovite pravilne številke in pravo vrednost podjetja s tem pa povečate možnost za boljšo prodajo.

Poznavanje prave vrednosti vašega podjetja je pogosto odločilni dejavnik, če prodaja podjetja postane realna možnost. Pomaga tudi že lahko prikažete prihodke podjetja in rast vrednotenja v preteklih petih letih. Potencialni kupci radi vidijo, da podjetje s staranjem beleži redno in dosledno rast.

4. Dostop do več vlagateljev

Ko iščete dodatne vlagatelje, ki bi financirali rast podjetja ali ga rešili pred finančno katastrofo, bo vlagatelj želel videti celotno poročilo o cenitvi podjetja. Potencialnim vlagateljem bi morali zagotoviti tudi projekcijo vrednotenja na podlagi njihovega zagotovljenega financiranja. Vlagatelji radi vidijo, kam gre njihov denar in kako jim bo zagotovil donosnost naložbe.

Večja je verjetnost, da boste pridobili pozornost potencialnega vlagatelja, ko bodo videli, da bodo njihova sredstva ponesla podjetje na naslednjo raven, povečala njegovo vrednost in vložila več denarja nazaj v lastne izdelke ali storitve.

5. Boljše poznavanje sredstev podjetja

Zelo pomembno je pridobiti natančno oceno vrednotenja poslovanja. Ocene niso sprejemljive in zaželjene, saj gre za posploševanje.

Iz procesov vrednotenja je treba pridobiti določene številke, da lahko lastniki podjetij pridobijo ustrezno zavarovalno kritje, vedo, koliko ponovno vložiti v podjetje in za koliko prodati svoje podjetje, da boste še vedno imeli dobiček.

Zaključek

Ko je vrednotenje vašega podjetja vzpostavljeno, si zastavite nove cilje za povečanje vrednosti podjetja v naslednjem letu. Vsako leto si vzamete čas za primerjavo vrednotenj iz prejšnjih let, da izmerite rast, izgube in opazite, kje je prostor za izboljšave. Obstajajo tri glavne vrste ocenjevanja vrednosti in podjetja bi morala izkoristiti priložnost, da vse tri opravijo na letni ravni.

Vedeti, koliko je vredna vsaka komponenta vašega podjetja, je neprecenljiva informacija, ki jo imajo lastniki podjetij.

SAMO 300 EUR + DDV

CELOTNI STROŠEK IZDELAVE VALUACIJE

DISCLAIMER
Končna valuacija je dokument, ki vsebuje podatke o vašem podjetju, razlage uporalbjenih metod in na končno tudi rezultate same valuacije. Strošek izdelave valuacije je 300 EUR + VAT.

Po izpolnitvi zgornjega obrazca vam bomo na mail posredovali račun za storitev valuacije podjetja. Dokončnano valuacijo boste prejeli najkasneje v roku 5-ih dni, po priložitvi vseh potrebnih dokumentov in potrdila o plačilu.

Work

ALITA CAPITAL

KONTAKT

3 + 8 =

Sledi nam na socialnih omrežjih